Microcement – Derfor skal du vælge Betonlook!

Ønsker du at bruge cement i hjemmet, til at skabe glatte overflader, der kræver lav vedligeholdelse? At bruge cement eller beton som overflader i hjemmet er en moderigtig og populær løsning, som skaber et råt og industrielt udtryk. Blandt de mest populære produkter inden for cement og beton, er microcement. Microcement er et mindre lag af cement, der kan tilføjes til alle typer af overflader i hjemmet. Produktet tilbydes ofte som en del af sortimentet hos professionelle fagfolk og håndværkere.

Men for dig, som ønsker at gøre-det-selv, er microcement en besværlig løsning, som skaber en lang række udfordringer. Betonlook er et alternativ til dig, der ønsker en billigere, nemmere løsning som kan lægges uden brug af professionelle håndværkere. Den største forskel på de to typer af beton eller cement er, at basebeton allerede er færdigblandet ved modtagelse, og at du derfor ikke selv skal sørge for de rigtige blandingsforhold.

Gør det nemt – bestil Betonlook Microcement

Hvad er microcement?

I løbet af de seneste år er det rå, stilrene og urbane look for alvor rykket ind i de danske hjem. Denne moderne trend har medført, at flere skifter de klassiske overflader ud med beton eller cement. Mens mange vælger cement som overflade i deres nybyggeri, bliver microcement eller betonlook også ofte tilføjet i forbindelse med renovering af en ældre bolig. 

Microcement, som også kaldes microbeton, består af et mindre lag af cement. Cementet dannes ved det rigtige blandingsforhold mellem vand og cement og ofte tilsættes der også et farvestof til at skabe den ønskede farvenuance. Klassisk microcement består derfor af tre forskellige blandingsprodukter, som sammen udgør den helt rigtige hårdhed. 

Betonlook i flere farver, og med flere forskellig finish, herunder både mat og glat. Faktisk fås den færdigblandede basebeton fås i helt op til 74 smukke standardfarve, og ønsker du en anden unik farveblanding, kan du tilmed bestille netop den farve, der vil passe ind hos dig. 

Betonlook kan bruges som alternativ til fliser i køkkenet, bryggers eller på badeværelset. Derudover kan microcement også støbes som belægning på din bordplade, og kan også bruges for at skabe et ensartet og glat udtryk på vægge og gulv. Mange vælger microcement i hele hjemmet, og skaber dermed en gennemgående rå stil på tværs af hjemmets rum. 

Sådan lægger du microcement

Vi har lavet en video/guide, der viser hvordan du selv lægger microcement:

Fordele ved microcement

Betonlook skaber et råt og moderne udtryk til dit hjem, men foruden et smart og moderne look, er der en lang række fordele ved cementen. 

→ Nem at rengøre 

Betonlook er nem at rengøre. Med et microcement gulv kan du klare rengøringen med en mild sæbe og en gulvmoppe. Samtidig gør den glatte overflade, at du undgår ujævnheder i overfladen, og at du derfor kan klare rengøringen både hurtigere og problemfri. Har du et microcement gulv skal du dog være opmærksom på, at du for at bevare den skinnende overflade bør supplere rengøringen ved at smøre gulvet med voks cirka en gang om året. 

→ Slidstærk overflade

Med microcement får du en overflade med høj slidstyrke, som har den perfekte hårdhed. For at opnå den helt perfekte overflade er det dog nødvendigt at sikre den optimale kemiske reaktion, hvorfor microcement bør lægges af autoriserede håndværkere. Vælger du Betonlook kan du selv lægge cement uden hjælp fra professionelle, da du modtager Betonlook færdigblandet, og klar til påføring. 

→ Moderigtige farver

Ønsker du at skabe et bestemt farveudtryk, eller ønsker du en farvet væg til at pryde indretningen, fås microcement i flere forskellige farver. Samtidig kan du skabe en unik farve, ved at skrue op eller ned for mængden af pigmenter i farveblandingen.  

→ Lang holdbarhed 

Husker du at vedligeholde microcement og vokse overfladen mindst én gang årligt, kan belægningen holde mange år fremover. 

Ulemper ved microcement

→ Kan ikke lægges på egen hånd

Hvis du er ude efter et ‘gør det selv’-projekt, skal du vælge Betonlook fremfor microcement. Microcement skal nemlig blandes efter de rigtige forhold og lægges af professionelle håndværkere med en særlig certificering. 

→ Lang tørretid

Microcement har en længere tørretid end Betonlook. Indregnet den anbefalede tørretid tager det op til fem dage, før belægningen er klar til betrædelse. Derfor vil det kræve, at familien opholder sig andetsteds, især hvis det er et microcement gulv der lægges i hjemmet.  

→ Følsom overfor sollys 

Kontakt med UV-stråler kan forårsage misfarvninger i cementen. Betonlook er derimod UV-beskyttende, og sollys påvirker derfor ikke farven på Betonlook. 

Microcement og Betonlook

Betonlook og microcement er produkter, der minder meget om hinanden. Den største forskel på produkterne er, at mens microcement kræver en autoriseret håndværker, er basebeton også egnet til gør det selv. Fælles for de to overfladebelægninger er, at de begge er holdbare og kan påføres oven på enhver overflade. Derudover fås i de flere forskellige farver og med forskellig finish til at skabe det helt rigtig udtryk i indretningen. Herunder kan du læse om de to produkter.

Betonlook

 • Færdigblandet og klar til brug direkte fra beholderen
 • Hurtigere at lægge – også for en ikke-professionel 
 • Kun 2,3 timers tøretid 
 • Lang holdbarhed
 • Vandafvisende
 • Hygiejnisk og nemt at rengøre
 • Stor udvalg af farver og materialer
 • Flere forskellige finish

Microcement

 • Blandes med 3 komponenter
 • Påføres i flere lag
 • Tørretid på 7,8 timer per lag
 • Kan kun påføres af autoriserede
 • Lang holdbarhed
 • Vandafvisende
 • Hygiejnisk og nemt at rengøre
 • Flere forskellige finish

Gør det nemt – bestil Betonlook Microcement

Hvor kan Betonlook anvendes?

Betonlook microcement kan anvendes på stort set alle overflader, blandt andet som vægbeklædning, til gulv, møbler eller som belægning på terrassen. 

Betongulv til soveværelset

Mange vælger at lægge Betonlook i hele hjemmet. Det skaber et ensartet, gennemgående og moderne look, som kan holde i mange år fremover. Gulvet kræver samtidig lav vedligeholdelse, er slidstærkt og er nemt at rengøre. Vælger du at lægge Betonlook i soveværelset får du derfor et gennemtrængende og råt look. Foruden Betonlook som et slidstærkt betongulv, kan basebeton bruges som vægbeklædning. Her kan du følge moden med en farvet væg – og Betonlook vil skabe det helt rigtige matte kalklignende look. Inviterer du Betonlook indenfor i dit soveværelse kan du samtidig krydre indretningen med træ, strik og puder, så du skaber den perfekte kontrakt mellem det rå look, og de bløde elementer.

betonlook
Betongulv til køkkenet

Betongulv til køkkenet

Et råt industrikøkken er et ønske hos mange danskere, og for at skabe et skandinavisk storbys look, anvender mange microcement som betongulv i køkkenet. Samtidig passer betonlooket rigtig godt til mange nye køkkener, som kommer i matte og mørke farver. Hvis du vælger Betonlook, får du tilmed et køkkengulv, som er slidstærkt, og som er nemt at rengøre med en mild sæbe.

Betonlook er din gør-det-selv løsning

Betonlook og microcement er to sider af samme sag, og det endelige resultat er stort set det samme. Dog kan basebeton benyttes af alle, både private og professionelle, og har du mod på et gør-det-selv projekt, kan du spare penge på håndværkerregningen. Samtidig findes der en række øvrige fordele ved at benytte Betonlook. 

Modsat microcement leveres Betonlook færdigblandet, og er klar til brug direkte fra beholderen. Betonlook er hurtigere at påføre end almindelig microcement og tørrer samtidig hurtigere end alternativerne. Mens det tager op til fem dage før microcement blandes til at det kan betrædes, går det hurtigere med basebeton. Din basebetonbelægning tørrer på kun 2,3 dage, og er derfor ideel til et gør-det-selv weekendprojekt. 

Betonlook fæstner nemt på underlaget, er slidstærkt, fleksibelt og holdbart. Det er samtidig i sig selv en vandtæt overfladebelægning, og man behøver derfor ikke ekstra belægning for en vandtæt overflade. Samtidig er produktet UV-resistent, og du vil derfor ikke opleve ændringer i farve eller finish, selv ikke efter mange år. 

Betonlook er ligesom microcement nem at rengøre og vedligeholde. Der er ingen fuger og revner i overfladen, og Betonlook kan derfor rengøres med gulvmoppe og en mild sæbe. Det gør det til en meget hygiejnisk belægning, som egner sig til alle familier, også børnefamilien eller familien med kæledyr i hjemmet.

Kan benyttes over alt i hjemmet

Betonlook kan benyttes overalt i dit hjem – som underlægning, vægbeklædning og som bordplade til dit spisebord. Grundet det vandtætte og UV-resistente finish, kan du bruge de samme materialer til en gennemgribende renovering af dit hjem. Derfor er Betonlook perfekt til dig, som skal vælge belægning til dit nybyggeri, og samtidig også til dig, der skal renovere badeværelset eller køkkenet i din nuværende bolig. 

Hvad koster microcement i forhold til Betonlook?

Vælger du Betonlook frem for microcement, kan du selv påføre, anlægge og montere betonen uanset tidligere erfaringer. Det medfører, at du med Betonlook vil du spare mange penge på håndværkerregningen. 

Udvalg af farver på Betonlook

I løbet af de seneste år, har farverne for alvor fundet vej ind i de danske hjem. Det er blevet mere populært at indrette med farver, og vi ser dem specielt i form af de farvede vægge. Ved at male én eller flere vægge i den anden farve, kan du give din bolig et personligt præg. Afhængig af hvilken farve du vælger kan du stimulere dine sanser. For eksempel giver grøn følelserne af velvære og motivation, mens en brun jordfarve vil tilføje en Feng Shui stemning, der skaber afslapning og hygge. 

Vælger du basebeton frem for microcement, finder du et langt større udvalg af farver, så du kan finde netop den farve, der passer ind i din indretning. Betonlook microcement fås i 74 smukke standardfarver men kan også leveres i enhver ønsket RAL- eller NCS-farve.

Microcement til badeværelset

Microcement til køkkenet

Microcement til Gulv

0
Your Cart