N

Altid gratis levering

N

Hurtig levering 2-4 dage

N

Faglig kundeservice 91 80 00 08

    Altid gratis levering

    Hurtig levering 2-4 dage
    Faglig kundeservice 91 80 00 08

Microcement Anvendelse

MICROCEMENT er en dekorativ belægning, et polymercementbaseret system, der kan påføres en række lodrette og vandrette overflader takket være dets store hæfteevne. Dens alsidighed har ført til anvendelse i renoveringen af private hjem, butikker, udstillinger, hoteller og restauranter.

EGENSKABER

 • Klar til brug, lige fra beholderen
 • Hurtigere at påføre end almindelig microcement
 • Let at anvende, selv for en ikke-professionel
 • Hæfter let på underlaget
 • Holdbar, fleksibel og solid
 • Betonlook Microcement er 100 % vandtæt
 • Hygiejnisk, nem at rengøre og vedligeholde
 • Fås i en række farver og forskellige finish
 • UV-bestandig
    Betonlook Microcement overfladeforberedelse og efterbehandling

    Den bedste måde at forberede en overflade til Microcement er at forestille dig, at du vil male den. Microcement er meget stærkt og fleksibelt, dog kun så stærkt og stabilt som det underlag, som det lægges ud på. Og ligesom maling, vil klumper, ujævnheder, huller og bevægelse sandsynligvis blive overført til det færdige produkt, hvilket kan forringe slutresultatet. Hvis du vil have en glat finish, der er sikret mod revner fremadrettet, skal du være sikker på, at underlaget også er glat og sikret mod senere ujævnheder. Jo bedre overfladen er forberedt, desto bedre bliver det endelige resultat.

    Betonlook Microcement kan påføres eksisterende underlag såsom beton, fliser, gipsplader, marmor, terrazzo, linoleum, bordplader, møbler, blandt mange andre. Overflader med ujævnheder, fuger eller fliser, sten eller grovkornet cement, skal forbehandles eller udjævnes, før du påfører Betonlook Microcement.

    Underlaget skal være rent, stabilt og egnet til formålet. Cementmørtel, belægninger eller andre urenheder fjernes ved slibning eller støvsugning. I tilfælde af ujævne overflader skal disse slibes eller afrettes med selvnivellerende fiberspartel til gulve eller Betonlook Feller CC til gulve og vægge. Du skal efterlade 2/3 mm gulvhøjde til det afsluttende Microcementlag.

    Microcement påføring på lige og glat overflade.

    4 enkle trin til dit færdige resultat

    Trin 1: PRIMER
    Microcement primer
    Trin 1: PRIMER

    PRIMER

    At vælge den rigtige primer er grundlaget for et vellykket Betonlook Mikrocement projekt, og dit fundament afgør, hvilken løsning der er bedst egnet til dit projekt. Afhængigt af overfladen er der 3 forskellige primere:
    MCG-primer til absorberende overflader som fx beton, gips og selvnivellerende underlag.
    Primer GP til ikke-absorberende overflader som fx fliser, terrazzo, epoxy.
    Primer EG til træ, bordplader og laminerede underlag.

    Trin 2: MICRO BASA
    Betonlook micro basa
    Trin 2: MICRO BASA

    MiCRO BASA

    Når primeren er tør, og overfladen er lige og glat kan du påføre det første lag af Micro Basa. Husk at røre Micro Basa godt rundt, så massen er helt jævn, ensartet i farven og fri for klumper inden du bruger den.
    Påfør Basa i et tyndt og jævnt lag med Microcement påførings spartel “konisk”. Vi anbefaler Microcement påførings spartel med fleksibelt blad.
    Når det første lag er tørt efter 5 til 6 timer, afhængig af temperatur og luftfugtighed, slibes overfladen med en slibemaskine. Brug sandpapir med korn 80, hvis du sliber Micro Basa samme dag eller 40/60 korn sandpapir efter 12 timer eller næste dag. Støvsug og rengør overfladen efter slibning.
    Rækkevidde: Micro Basa +/- 700 gram/kvadratmeter.

    Trin 3. MICRO SENSE
    Microcement micro sense
    Trin 3. MICRO SENSE

    MICRO SENSE

    Når du har slebet og renset overfladen, er det tid til at påføre Micro Sense. For de bedste resultater skal du bruge den samme type Microcement påførings spartel til at påføre Sense, som du brugte til at påføre Micro Basa. Micro Sense er en fin mikrocementpasta, som vil give overfladen det færdige udseende. Sørg for at fordele pastaen over hele overfladen i små portioner og tynde lag, med en tykkelse på maksimalt 1 mm.

    Efter minimum 12 timer slibes det sidste lag grundigt med en rotorpudser eller i hånden. Slib Micro Sense-laget med korn 150 – 180 afhængigt af den ønskede overflade. Jo finere sandpapir, jo glattere overflade. Slibegraden har direkte indflydelse på resultatet.

    Så snart slibningen er færdig, skal støvet på overfladen fjernes med en støvsuger. Rækkevidde: Micro Sense +/- 300 gram/kvadratmeter.

    Trin 4. BESKYTTELSESLAG
    Microcement top coat
    Trin 4. BESKYTTELSESLAG

    BESKYTTELSESLAG

    For at beskytte dit Betonlook Microcement-gulv eller -vægge afsluttes processen ved at påføre 1 lag SA Top-coat WB 2-komponent forsegler, som giver ekstra vejr- og støvbeskyttelse, den er tilgængelig i mat og silke. Bland de to komponenter, inden de påføres med en nylonrulle i et tyndt lag. Efter blanding af de 2 komponenter i Topcoaten er arbejdstiden maksimalt 2 timer. Overfladen skal være helt dækket med Top-coat. Hvis du opdager ubehandlede pletter eller mærker fra rullen, når topcoaten er tør, eller for at give overfladen et bedre udseende kan du altid påføre endnu et lag *valgfrit.
    Rækkevidde: SA Top-coat WB +/- 100 gram/kvadratmeter.

    Overflade forberedelse til Microcement

    • For at forhindre revner i microcementen forårsaget af kolde fuger, skal feller undergulv påføres i en komplet overflade, hvor det er muligt, mens der tages højde for eventuelle ekspansion/kontrolfuger.

    • Overflader skal være jævne. Gulve, der ikke er jævne, skal udjævnes med et selv-nivellerende materiale med fiber eller Betonlook Feller CC afhængigt af overfladen. Du bliver nødt til at levne 2/3 mm til mikrocement til den færdige gulvhøjde.

    • Microcement kan ikke påføres direkte på naturtræ, der er i fare for vridning. Konsolidering kræves.

    • Plader skal fastgøres, så de er holdt helt på plads (limet og skruet efter relevans), så der ikke er nogen risiko for bevægelse. Beklædte områder skal lægges fuldstændig plan og udjævnes over hele området. Huller skal fyldes med et passende hårdt fyldstof, ikke silikone. Tillad venligst tilstrækkelig tid til, at fyldstoffet hærder, før vi besigtiger i stedet.

    • Betonlook – Microcement kræver ikke fibermasse, mens det påføres. Betonlook – Microcement er et meget fleksibelt materiale, og der hvor kun to lag mikrocement kræves, mister den endelige overflade ikke denne kvalitet. Fibermasse bruges i mikrocementsystemer, hvor 4/5 lag mikrocement er nødvendige, fordi den endelige overflade bliver tykkere. Derfor skal overfladen forstærkes med fibermasse.

    • Basebeton – Microcement knækker ikke. Imidlertid vil enhver revne, der dannes i overfladen af gulvet eller den væg, du påfører den, trænge igennem til microcement, hvilket er det sidste lag på gulvet eller væggen.

    Påføringslag på forskellige typer overflader

    Flise-gulv og vægge: Ujævne overflader, såsom fliser, skal udjævnes til en jævn overflade med Betonlook Feller CC, før mikrocement påføres. Påfør først Primer GP på flisebelagte flader.

    1. Primer GP
    2. Betonlook Feller CC – 2 lag
    3. Micro Basa
    4. Micro Sense
    5. SA Top-coat WB
    Primer GP

    1.Primer GP

    Påfør 1 lag primer på overfladen ved hjælp af en malerrulle.

    Feller CC

    2.Feller CC

    Forberedelse af overfladen. Ved hjælp af Microcement Påførings Spartel påføres 2 lag fælder for at dække fugerne og gøre overfladen glat.

    Micro Basa

    3.MicroBasa

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag MicroBasa

    Micro Sense

    4.MicroSense

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag McroSense

    SA Top-coat WB

    5.Top-coat

    Brug af en malerrulle afsluttede processer ved at påføre 1 lag SA Top-coat WB mat og silke

    Betongulv og vægge: MCG-primer til absorberende overflader kan bruges på beton. Vi anbefaler at bruge MCG-primer, hvis overfladen er helt jævn. Hvis der er uregelmæssigheder, kan BetonLook Feller CC eller lignende primer til udfyldning anvendes før mikrocement påføres.

    1. MCG Primer 
    2. Micro Basa
    3. Micro Sense
    4. SA Top-coat WB
    1. MCG Primer

    1. MCG Primer

    Påfør 1 lag primer på overfladen ved hjælp af en malerrulle

    2. MicroBasa

    2. MicroBasa

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag MicroBasa

    3. MicroSense

    3. MicroSense

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag McroSense

    4. Top-Coat

    4. Top-Coat

    Brug af en malerrulle afsluttede processer ved at påføre 1 lag SA Top-coat WB mat og silk

    Trægulve: Konsolidering er det absolut nødvendige. Træ arbejder over tid, kontraherer og bevæger sig. For at være helt sikker på, at trægulvet ikke er svagt synligt gennem det endelige resultat, skal Betonlook Scratchcoat Feller 2k bruges til at konsolidere overfladen.

    1. Scratchcoat Feller 2k
    2. Primer GP 
    3. Micro Basa
    4. Micro Sense
    5. SA Top-coat WB
    1.Scratchcoat Feller 2k

    1.Scratchcoat Feller 2k

    Bland de 2 komponenter og fordel det hele med en spartel

    2. Primer GP

    2. Primer GP

    Påfør 1 lag primer på overfladen ved hjælp af en malerrulle

    1. MicroBasa

    1.MicroBasa

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag MicroBasa

    4.MicroSense

    4.MicroSense

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag McroSense

    5.Top-Coat

    5.Top-Coat

    Brug af en malerrulle afsluttede processer ved at påføre 1 lag SA Top-coat WB mat og silk

    Terrazzo gulve: Primer GP bruges på Terrazzo. Vi anbefaler Primer GP, hvis overfladen er fuldstændig jævn uden huller eller reparationer.

    1. Primer GP 
    2. Micro Basa
    3. Micro Sense
    4. SA Top-coat WB
    1.Primer GP

    1.Primer GP

    Påfør 1 lag primer på overfladen ved hjælp af en malerrulle

    2.MicroBasa

    2.MicroBasa

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag MicroBasa

    3.MicroSense

    3.MicroSense

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag McroSense

    4.Top-Coat

    4.Top-Coat

    Brug af en malerrulle afsluttede processer ved at påføre 1 lag SA Top-coat WB mat og silk

    Linoleumsgulve: Primer GP eller BetonLook Scratchcoat Feller 2K (hvis overfladen ikke er jævn) kan begge bruges på linoleum. Vi anbefaler at kontrollere underlaget og først kontrollere, om linoleumbelægget er tilstrækkeligt godt fastgjort på underlaget.

    1. Primer GP 
    2. Micro Basa
    3. Micro Sense
    4. SA Top-coat WB
    1.Primer GP

    1.Primer GP

    Påfør 1 lag primer på overfladen ved hjælp af en malerrulle

    2.MicroBasa

    2.MicroBasa

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag MicroBasa

    3.MicroSense

    3.MicroSense

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag McroSense

    4.Top-Coat

    4.Top-Coat

    Brug af en malerrulle afsluttede processer ved at påføre 1 lag SA Top-coat WB mat og silk

    Bord overflader: Primer EG/Quartz Primer til mineral- og akryl- finis.Primer EG er en primer til cementholdige overflader og produkter med korn for ekstra hæfteevne, samt til anvendelse på absorberende og ikke-absorberende underlag.

    1. Primer EG
    2. Micro Basa
    3. Micro Sense
    4. Master Protect Mat
    1.Primer EG

    1.Primer EG

    Påfør 1 lag primer på overfladen ved hjælp af en malerrulle

    2.MicroBasa

    2.MicroBasa

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag MicroBasa

    3.MicroSense

    3.MicroSense

    Med Microcement Påførings Spartel påføres påføres 1 lag McroSense

    4.Top-Coat

    4.Top-Coat

    Brug af en malerrulle afsluttede processer ved at påføre 1 lag Master Protect Mat

    Microcement Hærdningstider

    Efter at have afsluttet dit projekt med Betonlook Microcement påføring af Top-coat, kan du bruge gulvet eller bruseren efter 24 timer.

    Microcementen er først færdighærdet 4 uger efter den er lagt. Pas på ikke at ridse, skære, tabe eller trække genstande på gulvet i denne tid.

    Det anbefales ikke at trække tunge genstande hen over overfladen, da der kan opstå skader. For at flytte møbler: det er tilrådeligt at løfte og støtte, aldrig at trække. Det er nødvendigt at beskytte gulvbelægningen med hætter eller filt mod trykpunkter på møbler (metalfødder, skarpe overflader) eller genstande med slibende eller tunge kontaktflader.

    Når den er hærdet, er microcement stærkt, skridsikkert og har en god modstandsdygtighed over for pletter. Du kan behandle det som fx et hårdt trægulv.

    Gulvvarme

    Betonlook Microcement er kompatibel med gulvvarme. Gulvvarmen skal have været idriftsat og gennemgået en fuld cyklus (fra laveste til højeste temperatur med intervaller som anbefalet af afretnings- og gulvvarmeproducenter), før mikrocementpåføringen påbegyndes.

    Medmindre andet er angivet, skal du sørge for, at gulvvarmen er slukket 48 timer før arbejdet skal starte og holde den slukket igennem hele arbejdsprocessen.

    Efter påføring af mikrocement skal der gå mindst 48 timer, før opvarmningen gradvist tændes og øges (+5°C hver dag).

    Hold vandet, der kommer ind i kredsløbene ved 25°C i 2 eller 3 dage. Øg derefter vandtemperaturen gradvist til 45°C og hold den tændt i flere dage.

    Rengøring

    Betonlook Microcement besidder en høj modstandsdygtighed over for kemikalier, rengøring bør udføres med neutrale sæber, aldrig med aggressive eller afkalkende produkter. Undgå desuden produkter som klor, blegemiddel, ammoniak, skure og rensemidler generelt, da de kan beskadige den beskyttende film.

    Rengøringen af microcement er enkel – vand og neutral sæbe er mere end nok. På trods af mikrocements modstandsdygtighed over for kemikalier er det vigtigt at rengøre det med neutral sæbe og undgå aggressive eller afkalkende produkter. Generelt skal du undgå produkter, der beskadiger den beskyttende film, såsom klor, blegemiddel, ammoniak, skure og rensemidler.

    Microcement som gulvmateriale ligner parket og kræver tilsvarende vedligeholdelse.

    Som et første skridt skal du altid holde overfladen tør for at forhindre permanent vandfyldning eller langvarig kontakt med fugt. Efterlad ikke våde håndklæder på gulvet eller varme gryder, der lækker væske på en bordplade. Overfladen skal desuden holdes fri for snavs, som kan ridse belægningen, når den betrædes, og undgå at støde hårde genstande mod gulvet.

     

    Brug midler, der er egnede til rengøring af microcement

    Som ethvert andet materiale bliver mikrocement snavset og støvet. Tørre Mikrocementoverflader skal systematisk støvsuges.

    For optimal beskyttelse anbefaler vi et særligt middel til pleje af beton- og mikrocementgulve, f.eks. SA PU-rens. Takket være dens sammensætning fjerner den effektivt snavs, sorte skomærker og forskellige typer pletter.

    SA PU Cleaner er sammensat af polyuretan, hvilket er effektivt til at rense overfladen for hverdagssnavs samtidig med, at der efterlades polyuretan-mikropartikler på overfladen, der styrker gulvoverfladen yderligere. Det gode ved SA PU-rens er, at den har en neutral lugt, er miljøvenlig (90 % biologisk nedbrydelig) og fuldstændig sikker. Hvis du har børn eller kæledyr derhjemme, kan du være tryg og rolig ved at bruge dette produkt omkring dem.

    Brugermanual:

    Fjern groft snavs og/eller støvsug før brug. Til daglig rengøring, brug 50ml til 5l vand, og en moppe. Brug 1l til 10l til større rengøringsformål. Bemærk man bør ikke bruge dette på følsomme overflader, såsom træ, metal og møbler.

    Microcement SA PU Protect
    SA PU Protect

    Forny malingen

    Du kan bruge SA PU Protect til hurtig gulvrenovering. Hvis gulvet er alvorligt beskadiget eller misfarvet på grund af kraftig brug eller forkert vedligeholdelse, kan det nemt fornyes. Det eneste, du skal gøre, er at slibe toplaget omhyggeligt og påføre et nyt lag.

    Brugermanual:

    Brug ca. 25ml pr. m2 for at få det bedste resultat og mest beskyttelse. En anden mulighed er at bruge den under mindre vedligeholdelse/daglig vedligeholdelse af gulvet ved at blande det op med vand. Ved blanding med vand bruges ca. 50ml pr 5l. Efter blanding skal du blot bruge en moppe for de bedste resultater.

    0
     0
     Your Cart
     Your cart is emptyReturn to Shop